HDMI stiktyper

5 forskellige HDMI stiktyperHDMI han stik

Der findes 5 forskellige typer stik indenfor HDMI standarden. Her er HDMI A-typen den mest almindelige. Det er den som bruges til at forbinde de traditionelle produkter som TV, dvd-afspiller, computer og spillekonsol. Et kabel med type A stik i begge ender kaldes også HDMI til HDMI.

De andre typer er ikke helt så almindelige, det er praktisk talt kun type C som ellers implementeret i en lang række produkter.

HDMI B-typen kan levere meget mere båndbredde og en opløsning på 3,840×2,400. Denne er ikke implementeret i nogen produkter endnu.

HDMI C-typen er et mini-stik, der bruges til mindre transportable enheder som bl.a. digitale videokameraer. Stikket er mindre rent fysisk, så porten på kameraet ikke behøver at fylde så meget.

HDMI D-typen er en forbedring af HDMI C-typen, hvor stikket er endnu mindre. Så HDMI standarden kan blive implementeret i endnu mindre enheder og bruge mindre plads.

HDMI E-typen er et stik lavet specielt til bilfabrikanterne. Det bliver mere og mere almindeligt at få videosystemer indbygget i bilerne og derfor er der blevet lavet et særligt stik til netop denne branche.

Herunder finder du aktuelle tilbud på HDMI kabler af typen HDMI til HDMI.

GD Star Rating
a WordPress rating system
HDMI stiktyper, 4.0 out of 5 based on 4 ratings