Trådløs HDMI

Vil du undgå kabelrod er trådløs HDMI måske noget for dig. Ved at gøre det trådløst slipper man for kabelkaos bag ved sit fjernsyn eller et bøvlet HDMI kabel fra sin dvd-afspiller op til sin projekter. Ideen er genial og man vil helt sikkert score point hos kæresten.

Signalet bliver sendt trådløst med frekvenser på op til 10,2 GHz afhængigt af udstyr og den opløsning man benytter sig af. Hvis man skal overføre FullHD skal man sørge for at være opmærksom på at signalet skal understøtte de høje frekvenser, da der ved FullHD er tale om store mængder billeddata og dertil kommer så lyd.

Trådløs HDMI i Danmark

Trådløs HDMI har ikke rigtigt slået igennem endnu herhjemme og det skyldes nok mest prisen. Skal man have en sender og en modtager som kan overføre billedet i 1080p (Full HD) skal man op og betale over 2.000 kr. Derfor anbefales det også at trække et HDMI kabel hvor det kan lade sig gøre. I mange tilfælde, vil det dog være mange gange pænere at bruge trådløs i forbindelse med projektorer i loftet fx.

Netop prisen på udstyret kan friste en til at købe det i udlandet og da HDMI standarden er en international standard vil det også virke uden problemer. Dog skal man være opmærksom på at der i Europa er strenge krav til hvilke frekvenser man må benytte sig af, og man skal derfor være påpasselig med at bestille trådløst udstyr fra eksempelvis USA. Beslutter du dig for at købe et HDMI kabel, kan du finde det billigste her.

HDMI transmissions afstand

Det meste udstyr på markedet lover 20-30 meter (eller 100 fod), dog skal man være opmærksom på at har man mange vægge i huset vil hver væg minimere transmissions afstanden for det trådløse udstyr kraftigt. Skal man sende sig trådløse signal igennem 2 eller flere vægge skal man derfor højst sandsynligt ud og investere i noget af det dyrere udstyr på markedet, og det vil derfor ofte være meget billigere at købe og trække et langt HDMI kabel.

Her ses en test af trådløst HDMI udstyr, som transmittere fint på afstande over 150 fod. Det er dog ude i det fri.

GD Star Rating
loading...
Trådløs HDMI, 3.6 out of 5 based on 8 ratings