Sådan undgår du skader med dit el løbehjul

Nu siger du nok, at det eneste du behøver for at være sikker på dit el løbehjul er en god gammeldags hjelm; men faktisk er der yderlige ting du kan gøre for at gøre din transport på dit el løbehjul endnu mere sikker.

Det største problem er stadig hovedskader

Dette problem forsvinder selvfølgelig ikke, og eneste løsning for at undgå brud på hovedskallen er selvfølgelig med en hjelm. Langt de fleste skader på et el løbehjul er nemlig stadig hovedskader, så vær omhyggelig når du vælger din hjelm. dit liv kunne faktisk afhænge af det.

Lad være med at bruge dit el løbehjul hvis du har drukket

Dette er en anden helt klar sikkerhedsrisiko, og den eneste løsning er, at man simpelthen skal lade være med at hoppe på ens el løbehjul, hvis man har fået et par genstande under bæltet. Vælg i stedet offentlig transport, hvis du ved at du vil komme til at drikke en given aften.

Kun én person ad gangen

Vi er alle klar over, at et el løbehjul er et utroligt sjovt køretøj. På trods af dette, er det bestemt ikke tilrådeligt at være mere end én person på el løbehjulet; og det er ikke kun børn, som dette punkt henvender sig til. Faktisk kan man mere eller mindre ofte se op til tre voksne mennesker på et enkelt el løbehjul; og det er simpelthen for farligt; ikke både for jer selv og andre; det er også skadeligt for din el løbehjul, idet den slet ikke kan holde til den megen ekstra vægt.

Kør forsvarligt

Idet el løbehjul ikke har særlig mange år på bagen, så er der dermed også tale om et tilvænningsproblem. Netop fordi et el løbehjul er et lidt anderledes transportmiddel, så anbefales det på det kraftigste, at man er forsigtig i trafikken. En god idé kunne f.eks. være at øve sig lidt på villavejen inden man kaster sig ud i den virkelige trafik for første gang. Du skal i øvrigt også være klar over, at trafikreglerne kan variere fra by til by – og især hvis du medbringer dit el løbehjul til udlandet. Læs mere her.

Et defekt el løbehjul

Sidst men ikke mindst kan der være en potentiel fare forbundet med defekte el løbehjul. Dette er selvfølgelig ikke det mest presserende problem, idet langt de fleste el løbehjul herhjemme er underlagt en række strenge krav for at få lov til at blive sluppet ud i trafikken. Ikke desto mindre kan man selvfølgelig ikke altid gardere sig imod defekter, og nogle er netop værre end andre. Her tænkes der især på defekte bremser eller måske blot lygter. Den eneste måde at undgå defekter på er, at jævnligt gennemtjekke dit el løbehjul inden brug, og desuden også aflevere el løbehjulet til et servicetjek et par gange om året hos en autoriseret forhandler.